Peroxidul de hidrogen, unul dintre cele mai eficiente dezinfectante din lume. În ce situaţii îl poţi folosi

E ştiut faptul că bacteriile nu trăiesc mult într-un mediu bogat în oxigen. Așa că unul dintre cele mai eficiente dezinfectante din lume este peroxidul de hidrogen. Chiar şi organismul uman îl produce în stare naturală pentru a lupta cu infecția. Pe lângă faptul că acesta curăţă rănile deschise şi albeşte rufele, mai are o mulţime de întrebuințări. 

Tratează furunculii, ciupercile şi alte afecţiuni ale pielii. O jumătate de flacon de peroxid de 3 % pus în cada de baie te scapă de ciuperca piciorului. Iar la o răceală, poţi folosi peroxidul şi ca spray nazal. Adaugă 15 picături de apă oxigenată în 50 de ml de apă fără clor şi folosește acest mix de maxim 2 ori pe zi. Întreabă medicul pentru mai multe detalii. Cât despre îngrijirea danturii, soluția albeşte dinţii când e combinat cu bicarbonat de sodiu, este o alternativă la apa de gură şi curăţă bine periuţele de dinţi distrugând astfel bacteriile.

Peroxidul trebuie utilizat cu grijă, chiar dacă e compus doar din apă şi oxigen, poate cauza arsuri dacă e folosit în cantităţi mari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu