Permisul de conducere internaţional poate fi obţinut şi în regim de urgenţă. Prețul pentru eliberarea actului în 24 de ore

Embed:

Peste 300 de moldoveni au depus cereri pentru permise de conducere internaționale. De astăzi, șoferii pot primi acest tip de act și în regim de urgență, adică în termen de 24 de ore.

Petru Canțîr e primul moldovean care a ridicat un permis de conducere internațional.
El a depus o cerere imediat ce a aflat că își poate face așa un astfel de act și într-o lună documentul a fost gata. Bărbatul este șofer de TIR și spune că avea nevoie de un permis care e recunoscut internațional și se bucură că nu a fost nevoit să-și facă unul românesc.

"Mergând prin țările europene, mai ai câteodată probleme, că, mă rog, dacă ești permanent numai pe drumuri. Dar cred că cu permisul acesta nou o să evit problemele care o să apară", a spus Petru Canțîr, şofer de curse lungi.

Sorin Dumitraș călătorește des în Germania aşa că a venit astăzi să-și perfecteze un permis de conducere internațional: "Deseori, în Europa, permisul nostru moldovenesc nu este recunoscut și ar trebui să-l schimbăm. Au fost cazuri, pentru că permisul nostru este valabil numai jumătate de an în Germania. După jumătate de an, nu este recunoscut".

Serviciul a fost lansat acum o lună,în regim de testare, iar responsabilii spun că acesta se bucură de succes. Prețurile permiselor internaționale sunt la fel ca al celor naționale.

"Acest serviciu a fost în regim de testare industrială până acum. Deci, s-au verificat asigurarea în program, funcționarea sistemelor informaționale. S-a lansat serviciul de 24 de ore. La 24 de ore, prețul este 1.600 de lei", a declarat Ion Leah, șeful Secției Permise de Conducere, ASP.

Prețul pentru eliberarea actului în 24 de ore este de 1.600 de lei, exact cât se achită pentru cel național. Cei care vor să obţină actul în 30 de zile achită 320 de lei.

Pentru a vă perfecta un permis de conducere internațional trebuie să vă prezentaţi la orice subdiviziune a Departamentului de Înmatriculare a Mijloacelor de Transport și Calificare a Conducătorilor Auto cu permisul național și buletinul de identitate.

Noul tip de act e valabil trei ani şi e recunoscut de 83 de țări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu