Permis de conducere şi buletin românesc, FALSE, depistate la frontieră. Unde urmau să ajungă moldovenii

Doi tineri moldoveni urmau să se legitimeze în Europa cu documente falsificate, intențiile acestora au fost deconspirate de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni. 

În data de 7 august, în jurul orei 14:10, la ieșirea din țară, s-a prezentat pentru a trecere frontiera de stat, un microbuz de rută regulată Republica Moldova-Germania. În timpul verificărilor, printre pasageri a fost identificat un cetățean moldovean de 30 de ani, care se afla într-o stare încordată, iar comportamentul său ciudat a dat de bănuit.

Polițiștii de frontieră au solicitat de a prezenta toate documentele deținute asupra sa și de a clarifica scopul călătoriei.Tânărul a înmânat pe lângă documentele de călătorie și un permis de conducere, care ar fi eliberat pentru categoriile B și C, de către autoritățile moldovenești.

În urma verificărilor suplimentare, s-a confirmat falsul acestuia. La audierea cetățeanului s-a aflat că o perioadă de timp a lucrat în Germania, unde a cunoscut un conațional care l-a ajutat să-și perfecteze permisul, contra sumei de 250 euro.

Câteva ore mai târziu, în fluxul călătorilor care plecau în Danemarca, a fost cercetat suplimentar un tânăr care deținea o carte de identitate românească, falsificată. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea tuturor documentelor din posesia cetățeanului moldovean de 33 de ani.

Ultimul, deși ezitase pentru un moment, într-un final a înmânat o carte de identitate românească. În urma cercetării, s-a stabilit că nu corespunde originalului. În declarații, tânărul a recunoscut că actul este contrafăcut. Mai mult, acesta a relatat că în Danemarca a fost sfătuit de un cetățean polonez să-și perfecteze acte românești pentru a pretinde la un lucru mai bine plătit.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii, dar și identificării persoanelor implicate. Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu