Perioada sărbătorilor de iarnă, profitabilă pentru comercianţii de băuturi alcoolice, produse alimentare, bijuterii şi telefoane mobile

Embed:

Perioada sărbătorilor de iarnă a fost benefică pentru agenţii economici. De Crăciun şi Revelion, unele produse s-au vândut în cantităţi duble, comparativ cu zilele obişnuite.

Comercianţii spun că la mare căutare au fost fructele, torturile şi băuturile alcoolice. Astfel, în unele magazine  s-au vândut cu 50 la sută mai multe produse de patiserie, decât în zilele obişnuite, mezelurile - cu 10 la sută.

Cât despre alcool, cel mai bine au fost comercializate băuturile spumante - dublu. Mai mult cu 5 la sută s-au cumpărat lactatele şi cadourile cu dulciuri pentru copii. Totodată, în preajma sărbătorilor de iarnă, în pieţe, unele produse s-au scumpit, în special fructele şi legumele - cu aproape 10 la sută

Potrivit comercianţilor, vânzările au crescut cu circa şapte la sută în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2011.

"Comparativ cu zilele trecute, solicitările la pâine, produse de panificaţie, au crescut cu  30 la sută, iar torturile au explodat deci, ultimele două zile cam cu 50 la sută au fost vânzările mai mari", a declarat Eugen Hanganu, directorul comercial al unei fabrici de panificaţie.

"Cele mai solicitate produse procurate de către cumpărători au fost torturile, vinurile spumante, dulciurile. S-au vândut mai multe fructe şi legumele din cauza timpului rece de afară", a explicat Mihai Deliu, managerul unui magazin alimentar. 

Cel mai mare profit au adus băuturile tari. Vânzările au crescut de trei ori, potrivit reprezentanţilor unui distribuitor de produse alcoolice.

"Foarte bine s-au vândut şi băuturile alcoolice de tip spumant", a spus Eugeniu Pascari, directorul adjunct al unui magazin alimentar.

Şi telefoanele mobile s-au vândut bine în perioada sărbătorilor, mai mult cu 60 la sută. Moldovenii au cheltit mii de lei pentru a cumpăra pentru ei sau pentru cei dragi lor, un telefon mobil. Potrivit unor calcule, pentru un astfel de cadou au scos din buzunar în medie 2.200 de lei.

"Moldovenii aleg telefoanele cu două cartele, care sunt foarte solicitate şi cele cu platforma Android. Foarte mulţi clienţi încep să cumpere telefoanele în credit pentru că sunt mai accesibile", a decalart Ina Gorpin, managerul unui magazin de telefonie mobilă.

Interesul pentru bijuterii, de asemenea, a fost mare.

"Vânzările au crescut cam cu 50-70%. S-au vândut de la bijuterii cu pietre semipreţioase, cu pietre artificiale, până la articole cu diamante", a spus Vladimir Beşliu, managerul unui magazin de bijuterii.

În acest an, telefoanele mobile şi bijuteriile s-au vândut cu 10 la sută mai mult decât anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu