PERICOLUL din mâncare. Care E-uri sunt cele mai periculoase

Potrivit rapoartelor organizaţiilor internaţionale, mortalitatea în rândul populaţiei globului, cauzată de consumul alimentelor cu substanţe artificiale, se afla pe locul al III-lea, după consumul de droguri şi accidentele de circulaţie. În magazine găsim tot mai puține produse care nu conțin substanțe nocive, scrie prime.md.

Aditivii alimentari, cunoscuți în limbaj uzual și ca E-uri, reprezintă o substanță care nu este consumată ca aliment în sine. Ele nu au o valoare nutritivă, dar se adaugă intenționat, cu un scop tehnologic.

Mezelurile sau supele instante au o concetrație mare de glutamat de sodiu. Acest aditiv este adăugat pentru a oferi un gust ma intens preparatelor. Deși, s-ar părea că aceste produse ar trebuie să fie mai gustoase, prezența acestora ascunde defapt calitatea proastă.

Și îndulcitorul popular numit Aspartam și care este de 200 ori mai dulce ca zahărul este foarte periculos. Acesta se folosește aproape în toate produsele care nu conțin zahăr, non calorice sau cele destinate diabeticilor.

Și alți aditivi, cum ar fi E 471, ne poate afecta ficatul și ne pot adăugă și kilograme în plus.

Băuturile carbogazoase sau dulciurile ce conțin coloranți de culoare galbenă sau portocalie, prezintă un risc de tulburări de hiperactivitate sau chiar cancer.

Odată informați sunteți și protejați! Evitați aceste criptograme în coșul dumneavoastră de consum și alimentați-vă cât mai sănătos.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu