PERICOLUL din iarbă. O simplă ieşire la picnic poate provoca o boală îngrozitoare (VIDEO)

Embed:

Odată cu încălzirea bruscă a vremii şi ieşirile la iarbă verde, trebuie luate în calcul riscurile atacurilor insectelor. Conform atenţionărilor medicilor este recomandat ca populaţia să evite pe cât posibil zonele cu vegetaţie abundentă. Iar odată înţepaţi, trebuie să mergem la medic, în caz contrar consecinţele pot fi grave. 

În ultimele săptămâni 50 de copii au fost internaţi la spitalul Valentin Ignatenco din Capitală, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Medicii atenţionează că aceste insecte sunt un real pericol pentru sănătate. 

"Dezvoltarea unei encefalite este foarte seriosă. Pot apărea diferite complicaţii. Cele mai grave pe care noi putem să nu le aşteptăm de la început, dar chiar şi decesul", spune doctorul Nicolae Starciuc.

Mulţi dintre moldoveni nu cunosc, însă, care pot fi consecinţele neadresării la medic după ce au fost înţepaţi de căpuşă:

"Ştiu doar că sunt periculoase. Nu ştiu prea multe despre asta".

"Ele elimină otravă şi putem să ne îmbolnăvim de vreo boală, nu ştiu cum se numeşte boala".

"Ştiu că apar ceva complicaţii, dar exact nu ştiu, nu pot să vă zic". 

Specialiştii au o listă cu recomandări pentru populaţie: 

"Locul unde omul se pregăteşte să se aşeze trebuie să fie acoperit cu o plapumă. Este de dorit să nu se aşeze pe iarba curată. E de dorit să fie haina cu mâneci lungi, pantaloni lungi, ciorapi. Manşetele trebuie să fie închietate, iar pe cap să se poarte o pălărie", spune cercetătorul ştiinţific Victoria Burlacu.

Potrivit datelor oferite de medici, în 2012 doar în Capitală, 120 de persoane au fost înţepate de căpuşe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu