PERICOL pentru ţară. Un membru al unei grupări teroriste, declarat indezirabil pe teritorul Moldovei pe un termen de 10 ani

Embed:

Un cetățean originar din Palestina a fost declarat indezirabil pe teritorul Moldovei pe un termen de 10 ani.

Bărbatul a primit interdicţie de intrare pe teritoriul ţării noastre pentru activități specifice adepţilor grupărilor teroriste care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie amenințări la adresa securității naționale.

Palestinianul a intrat în atenția Serviciului de Informații și Securitate la scurt timp după sosirea în Republica Moldova, în 2018. Acesta a avut contact direct cu exponenți ai unor grupări teroriste, fiind expus propagandei jihadiste în urma căreia a adoptat un comportament radical.

Totodată, s-a stabilit că el a luptat în Siria de partea grupării teroriste Statul Islamic, unde a creat și gestionat mai multe celule jihadiste cu caracter operațional-tactic, motiv pentru care se află în vizorul mai multor servicii secrete și este declarat persoană indezirabilă pe teritoriul a mai multor state ale Uniunii Europene.

În momentul escortării cetăţeanului străin din ţara noastră, asupra acestuia au fost depistate arme albe și tehnică specială performantă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu