Pericol la o grădină zoologică din Londra. Se apără după ce o tigroaică a fost omorâtă de un tigru

Grădina zoologică din Londra a anunţat luni că este ''în stare de şoc'' în urma decesului tigroaicei Melati, care a murit vineri după ce a fost rănită de un tigru adus de la o grădină zoologică din Danemarca, relatează AFP. Instituţia şi-a apărat, însă, decizia de a reuni cele două feline, precizează agenţia franceză.

Asim, un exemplar mascul de tigru în vârstă de 7 ani, a fost adus la Londra la sfârşitul lunii ianuarie de la o grădină zoologică din Danemarca, în cadrul unui program european având ca scop conservarea speciilor aflate pe cale de dispariţie, scrie agerpres.ro.

El a petrecut zece zile într-o incintă adiacentă celei în care se afla Melati, un exemplar de tigru de Sumatra în vârstă de zece ani. Ulterior, grădina zoologică din Londra a decis să îi reunească.

''După o observare atentă am fost convinşi că momentul era oportun pentru a-l prezenta pe Asim lui Melati'', a explicat Kathryn England, directoarea London Zoo în cadrul unui mesaj publicat pe site-ul Societăţii Zoologice din Londra (ZSL) care gestionează grădina zoologică.

Vineri, întâlnirea dintre cei doi tigri s-a transformat rapid într-o confruntare, iar Asim a rănit-o "mortal" pe Melati. Ambele feline au primit îngrijiri medicale, însă femela nu a putut fi salvată.

"Toată lumea a fost în stare de şoc", a concluzionat Katryn England.

Cu toate acestea, ea s-a declarat însă ''convinsă'' că decizia de a reuni cele două feline a fost corectă, ''pe baza comportamentului observat''.

"Mai multe persoane din afara grădinii zoologice au subliniat că o perioadă de zece zile este foarte rapidă pentru ca tigrii să se întâlnească", a spus Katryn England. "Nu este cazul, aceasta variază enorm şi depinde de observarea atentă a comportamentului lor".

''Poate fi riscant'' ca tigrii să fie lăsaţi separat prea mult timp, a precizat ea menţionând riscul de ''acumulare a tensiunilor şi frustrărilor''.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu