PERICOL LA NIVEL MONDIAL! Coreea de Nord ameninţă cu un ATAC NUCLEAR

Coreea de Nord a clasificat exerciţiul militar anual sud-coreean-american drept provocator şi ameninţă anticipativ cu un atac nuclear, informează site-ul postului Euronews,potrivit zf.ro.

Douăzeci şi cinci de mii de militari americani iau parte la aceste exerciţii care vor lua sfârşit la data de 2 septembrie. Coreea de Nord clasifică aceste exerciţii militare drept pregătiri ale unei invazii.

Tehnic, Coreea de Nord şi de Sud se află în continuare în război, de vreme ce un armistiţiu a pus capăt conflictul dintre 1950-1953.

Coreea de Nord şi-a făcut cunoscută poziţia în cadrul unui comunicat care a coincis cu startul exerciţiilor. De asemenea, statul coreean de nord a solicitat reîntoarcerea a 12 chelneriţe nord-coreene, care au fugit în Coreea de Sud la începutul anului 2016. Guvernul de la Phenian acuză răpirea femeilor, lucru negat de administraţia de la Seul.

Luni, preşedintele sud-coreean a declarat că solicitarea de azil politic a angajatului ambasadei nord-coreene la Londra reprezintă un semn al problemelor care încep să apară în cadrul regimului lui Kim Jong Un.

"În ultimul timp chiar şi grupul de elită nord-coreean suferă un colaps, urmat de figuri cheie care solicită azil în ţări străine, acestea arată semne clare al unor probleme serioase, care ameninţă să afecteze regimul", a declarat Park Geun-hye, preşedinta Coreei de Sud, în cadrul unei întâlniri a Consiliului Naţional de Securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu