PERICOL la Bălți. Concentraţia de dioxid de azot este depăşită

Embed:

Cod galben de poluare a aerului în municipiul Bălţi. Nivelul de dioxid de azot în aer este peste limitele normale din cauza gazelor de eşapament. Meteorologii au emis pentru astăzi şi mâine un avertisment în acest sens, după ce ieri concentraţia azotului din aer a depăşit de două ori norma admisibilă.

Ecologiştii din Bălţi spun că aerul este destul de poluat din cauza circulaţiei intense a maşinilor în perioada sărbătorilor pascale, dar şi a prafului, ridicat în urma acţiunilor de salubrizare. În acest sens, specialiștii le recomandă oamenilor să evite zonele aglomerate cu mașini și cele din preajma uzinelor, și fabricilor.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă că nivelul ridicat de poluare este o urmare a incendiilor provocate în ultimele zile, dar şi a gazelor de eşapament în condiţii de lipsă a ploilor.

În aceste condiţii se recomandă populaţiei: 

Reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi, în special se referă la copii, femeile însărcinate şi persoanelor cu vîrstă înaintată.

Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creşterii concentraţiei periculoase a poluanţilor în aer, agenţii economici sunt obligaţi de a întreprinde măsuri pentru reducerea pe termen scurt a emisiilor nocive, cu circa 15-20%, conform planurilor elaborate.

Poliţia rutieră va contribui la direcţionarea optimă a traficului rutier şi neadmiterea formării ambuteiajelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu