PERICOL în unele spitale: Zeci de oameni cu insuficiență renală riscă să fie lăsaţi în voia sorţii

Embed:

Pacienții dependenţi de hemodializă riscă să fie privaţi de această procedură. Importatorii și distribuitorii de preparate pentru spitale nu mai vor să semneze contracte cu instituţiile medicale. Asta după ce leul s-a depreciat în raport cu principalele valute de referință.

Zeci de oameni cu insuficiență renală riscă să fie lăsaţi în voia sorţii. La Institutul Mamei și Copilului, preparatele necesare pentru efectuarea hemodializei se vor epuiza într-o lună.

"În prezent e sub lovitură contractul cu asigurarea de consumabile pentru Serviciul Naţional de Hemodializă. Ei se abţin de la semnarea acestor contracte fiindcă condiţiile sunt foarte ucigătoare", a explicat reprezentantul unei companii distribuitoare de dispozitive medicale.

Luni, reprezentanţii mai multor companii care importă medicamente s-au întâlnit cu oficiali de la Ministerul Sănătății. Ei au discutat despre criza medicamentelor din spitale. Hemodializa poate fi efectuată la Spitalul de Urgență, Institutul Mamei și Copilului, dar și la Spitalul Clinic Republican.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu