PERICOL ÎN TRAFIC. Mai multe semafoare, acoperite de crengile copacilor

Embed:

Pe mai multe străzi din Capitală, şoferii sunt induşi în eroare sau comit abateri inconştient din cauza indicatoarelor sau a semafoarelor care stau ascunse de ochii lor.

Cel mai des, semnele rutiere sunt acoperite de crengile copacilor, aşa cum se întâmplă, de exemplu, la intersecţia străzilor Puşkin şi Alexandru cel Bun.

"Foarte pericol pentru că nu se vede semaforul deloc. Eu m-am în dreapta şi îndeobşte nu se vede nimic. Aşa lucrează autorităţile noastre".

"Dacă nu observi indicatorul, clar că nici nu îl ei în considerare".

"Putem să mergem şi să facem accident. Îi frumos când este verde, oraşul este verde, aer curat, dar ar fi bine să cureţe semnele".

Şi instructorii auto spun că acest lucru pune în pericol circulaţia rutieră şi fac dificile orele de şoferie pentru viitorii conducători auto.

"Sunt foarte periculoase deoarece nevăzându -le noi nu ştim de ce să ne protejăm sau ce anumite acţiuni ar trebui să întreprindem", a spus MAXIM SICORSCHI, instructor auto. 

Şeful întreprinderii "Spaţii Verzi" ştie despre această problemă, dar susţine că din cauza volumului mare de lucru muncitorii nu reuşesc să cureţe copacii care acoperă indicatoarele.

"Noi, singuri, unde vedem lucrul acesta avem grijă şi tăiem. Clar că nu doar lucrul acesta avem, adică ştiţi că şi ambrozia este a noastră, şi cositul, şi florile, şi irigarea", a spus SERGHEI CARP, şeful întreprinderii municipale "Spaţii Verzi".

În acest context, Serghei Carp îi îndeamnă pe responsabilii de instalarea şi întreţinerea semafoarele şi indicatoarelor să sesizeze astfel de cazuri. Ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, declară însă că această misiune revine exclusiv angajaţilor Direcţiei Transport. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Vasile Chirilescu, susţine însă că muncitorii inspectează oraşul, dar nu reuşesc să identifice toate problemele pentru a le sesiza.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu