PERICOL în apropiere de Moldova. O boală acută contagioasă bântuie în Ucraina

Embed:

Două cazuri de difterie au fost confirmate în Ucraina. Este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a fost internată sâmbătă.

Întrucât pacienta are trei copii, medicii au mers în vizită şi i-au consultat. La unul dintre ei a fost depistată o afecţiune respiratorie uşoară.

Cel de-al doilea caz de difterie a fost confirmat la un băieţel de nouă ani, internat săptămâna trecută. Copilul nu a fost vaccinat din cauză că părinţii au refuzat acest lucru.

Autorităţile din ţara vecină au transmis că în Transcarpatia s-a înregistrat un focar de difterie. Potrivit unui reprezentant al Ministerului Sănătăţii de la Kiev, Ucraina nu dispuse de suficiente preparate pentru tratarea acestei boli infecţioase.

Pentru vindecarea unui pacient sunt necesare 50 de doze, însă până în 24 octombrie, Ucraina dispunea de doar 140 de fiole.

Difteria este o boală acută contagioasă, care se transmite pe cale aeriană.  Perioada de incubare este de până la o săptămână, iar principalele simptome sunt febră, răguşeală, tusă uscată, secreţie nazală purulentă. Difteria poate provoca complicaţii cardio-vasculare sau neurologice. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu