Pericol IMENS pentru sănătate! La Bălţi unele produse sunt vândute direct de pe asfalt (VIDEO)

Embed:

Brânză, lapte şi carne, vândute pe marginea drumului. Deşi comerţul stradal cu alimente nu este o noutate în oraşul Bălţi, în perioda estivală, produsele pot fi deosebit de periculoase pentru sănătate. Potrivit autorităţilor, în localitate apar tot mai mulţi comercianţi care vând mezeluri chiar din portbagajul maşinilor sau direct de pe asfalt.

Vânzătorii ambulanţi dau asigurări că produsele sunt proaspete. Ei spun că alimentele nu stau mult la soare, pentru că nu duc lipsă de cumpărători:

"Vin oamenii aici pentru că trăiesc aproape, lor le este mai convenabil, nu vor merge la piaţă după o sticlă de lapte. Are un copil, a venit, a luat şi a fiert, după care se duce la lucru. E lapte de dimineaţă, e călduţ şi e proaspăt."

"Unde să vindem, aici nu plătim, dar acolo plătim. Pensie nu avem, trebuie undeva să vindem să trăim, cum altfel."

Cumparatorii spun că procură produsele din stradă pentru că sunt mai ieftine decât în magazine:

"Suntem aici aproape, îi ştim pe aceşti oameni, şi de se întâmplă ceva venim la ei."

"Se înţelege că nu e normal aşa de pe marginea drumului. Dar lumea cumpără de unde este mai ieftin."

Medicii atenţionează că aceste alimente se alterează uşor şi pot provoca intoxicaţii severe.

"În acest caz de obicei apar toxicoinfecţii foarte severe cu diferite infecţii, cum ar fi salmoneloza, dezinteria, alte infecţii şi chiar hepatitele virale", a declarat medicul de la Centrul de Sănătate Publică Bălţi, Vasile Moraru. 

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Bălţi spun că fac verificări în fiecare săptămână şi amendează persoanele care vând în locuri neautorizate.

"Au fost depistate segmentele de străzi unde sunt depistate asemenea fapte pentru a fi patrulate şi documentate cazurile. Procesele contravenţionale pentru desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător le trimitem după competenţă Inspectoratului Fiscal, noi ca agent constatator doar constatăm încălcarea", a spus inspectorul de la Inspectoratul de Poliţie Bălţi, Mariana Cojocaru. 

De la începutul acestui an, aproximativ 130 de persoane au fost amendate pentru comercializarea produselor în locuri neautorizate în municipiul Bălţi. Suma amenzilor este de la 200 până la 700 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu