PERICOL ECOLOGIC în raionul Cantemir! Rezultatele analizelor de laborator în probele de apă prelevate din râul Tigheci

Râul Tigheci este în pericol. După ce locuitorii satului Porumbești și Hănăseni s-au indignat de culoarea neobișnuită a apei și mirosul insuportabil din apropierea râului, reprezentanții Laboratorului de Referință din cadrul Agenției de Mediu, au prelevat probe, în scopul determinării calității apei de suprafață.

În urma efectuării analizelor, au fost înregistrate rezultate îngrijorătoare. Conform analizelor de laborator fizico-chimice corpului de apă (râul Tigheci), se atribuie clasei de calitate a V-a, adică FOARTE POLUATĂ.

De asemenea, au fost prelevate patru probe la Stația de epurare S. A. Imperial vin din satul Pleșeni, raionul Cantemir. Şi aici au fost depistate abateri.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi transmise Inspecției pentru Protecția Mediului Cantemir, ulterior vor fi folosite pentru calculul privind plata pentru calcularea prejudiciului.

Râul Tigheci este un afluent de al râului Prut din Republica Moldova. Își are izvorul în apropierea satului Băiuș, Leova, și se revarsă în apropierea satului Stoianovca, Cantemir. Flora luncii este reprezentată de 100 de specii de plante din 27 familii și 74 genuri.

loading...

Lasă un comentariu