PERICOL DE INUNDAŢII în raionul Ștefan Vodă. Pavel Filip a dispus crearea unei celule de criză

Embed:

Pericol de inundații în raionul Ștefan Vodă, în urma ploilor abundente, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru. În acest context, şeful Executivului a convocat, în seara de joi, o ședință şi a solicitat crearea unei celule de criză care să gestioneze eficient și coordonat situația.

"Este necesar să interveniți împreună, coordonat și să începeți cât mai rapid lucrările de fortificare a digurilor în localitățile supuse riscurilor", a declarat Pavel Filip.

Premierul a solicitat să fie mobilizate și forțele necesare din rândul efectivului armatei și carabinierilor, pentru a începe imediat lucrările de reparație și întărire a digurilor de protecție, astfel încât acestea să reziste unor eventuale ridicări a nivelului de apă.

În total, vor fi mobilizați circa 300 de persoane: militari, carabinieri, pădurari, constructori și drumari și peste 10 unități de tehnică specială. 

Din cauza ploilor din ultimele zile, există riscul de cedare a digurilor în zona respectivă. Mai mult, pentru următoarele zile meteorologii au anunţat ploi.

La Palanca deja au fost începute lucrările de fortificare a digurilor de protecție. Urmează să fie evaluată situația și întreprinse măsurile de rigoare și în localitățile Crocmaz, Răscăieți Vechi, Olănești, Purcari, și Talmaza.  

Potrivit responsabililor, au fost create Comisii Excepționale Locale în toate satele cu risc de inundații. Cel mai problematic sector este digul dintre satele Tudora și Crocmaz, care necesită a fi întărit. 

Mâine dimineața celula de criză se va întruni în ședință pentru a planifica intervențiile și acțiunile care urmează a fi întreprinse.

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu