Pericol de INUNDAȚII în raionul Râșcani. Două iazuri riscă să se reverse

Pericol de inundații în satul Mihaileni din raionul Rîșcani. Potrivit IGSU, autoritățile locale monitorizează două bazine acvatice, care riscă să se reverse. În urma ploilor abundente, nivelul apei a crescut semnificativ.

Totodată, salvatorii anunță că până la această oră au intervenit în cel puțin 20 de cazuri, toate fiind în nordul țării. În municipiul Bălți apa care nu reușea să se scurgă în canale a intrat în cinci gospodării. 

În Drochia salvatorii au pompat apa din patru gospodării și trei blocuri de locuit. În satul Redi Cerișnoveț, Oclanda și Iarova din raionul Soroca, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din mai multe beciuri și subsoluri.

În Capitală, pe strada Emil Loteanu a fost pompată apa care a intrat în două subsoluri și un garaj. La fața locului a intervenit un echipaj din cadrul detașamentului salvatori și pompieri ai sectorul Râșcani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU, Liliana Pușcașu, salvatorii monitorizează situația pe întreg teritoriul țării pentru a interveni în caz de necesitate. Totodată, IGSU îndeamnă gestionarii de bazine acvatice să verifice starea barajelor și a digurilor de protecție pentru a evita inundațiile.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ METEO de ploi puternice, vijelii şi grindină în toată ţaraLasă un comentariu