PERICOL COLOSAL PENTRU OMENIRE. GORBACIOV: Războiul Rece continuă şi astăzi

Embed:

Tensiunile dintre Rusia și SUA și retragerea acestor state din tratatul privind forțele nucleare intermediare pun întreaga omenire în fața unui pericol uriaș. Declarația a fost făcută de fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a oferit un interviu pentru BBC.

”Atât timp cât există arme de distrugere în masă, în special arme nucleare, pericolul este uriaș. Toate statele, absolut toate, trebuie să declare că distrugerea armelor nucleare este necesară", a spus MIHAIL GORBACIOV, fostul lider al URSS.

Ultimul lider al Uniunii Sovietice susţine că Războiul Rece nu s-a încheiat încă.

”Rece, dar totuși război. Uitaţi-vă ce se întâmplă. Au loc ciocniri armate în diferite regiuni, schimburi de focuri de armă. Avioane şi nave sunt trimise peste tot. Nu este genul de situaţie pe care să ne-o dorim”, a spus MIHAIL GORBACIOV, fostul lider al URSS.

Mihail Gorbaciov are 88 de ani și a condus URSS din 1985 până în 1991. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1990 pentru rolul său important în procesul care a dus la căderea Zidului Berlinului şi unificarea Germaniei.

Împreună cu omologul său american Ronald Reagan au pus capăt cursei înarmării dintre URSS și SUA. Cei doi au semnat în 1987 Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare. Anul acesta, liderii actuali ai Statelor Unite şi Rusiei, Donald Trump și Vladimir Putin, au decis retragerea ţărilor lor din acest tratat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu