Performanţe cu suspiciuni. DETALII despre cazul sportivelor moldovence dopate înainte de Olimpiadă

Embed:

Sportivele Natalia Artîc şi Marina Marghiev au fost suspuse testului antidoping după ce rezultatele înalte obţinute în ultima perioadă de cele două atlete au trezit suspiciuni în rândul Agenţiei Internaţionale Antidoping.

Astfel, potrivit reprezentanţilor de la Federaţia de Atletism din Moldova, sportivele au fost testate la începutul lunii iulie la Chişinău. Natalia Artîc şi Marina Marghiev, precum şi antrenorul lor, Soslan Marghiev, nu au făcut, deocamdată, niciun comentariu. 

Potrivit datelor preliminare, în sângele ambelor atlete antrenate de Soslan Marghiev a fost găsită substanţa interzisă stanozolol.

"Normal că asta bate la ochi. Patru sportivi de la unul şi acelaşi antrenor. Toţi fac parte din topul mondial. Premiantă la Cupa Europei, unul dintre cele mai bune rezultate din lume. Şi ei în mod automat au nimerit sub incidenţa de a fi verificaţi", a declarat Anatolie Popuşoi, preşedinte al Comisiei Antidoping.

Ministerul Tineretului şi Sportului crede că asemenea surprize nu vor mai avea loc în Moldova, când va fi creeată Agenţia Naţională Antidoping.

"Agenţia antidoping trebuie creeată. Să aibă câţiva medici care să se ocupe de politicile în acest sens. Proiectul de lege este deja votat în prima lectură şi cred că de la 1 ianuarie 2013 va intra în vigoare", a menţionat Ion Cebanu, ministrul Tineretului şi Sportului

Cele două sportive şi antrenorul lor nu au fost de găsit pentru a comenta situaţia. 

Publika.md aminteşte că atletele Natalia Artîc, care participă la proba de aruncare a discului, şi Marina Marghieva, care concurează pentru aruncarea ciocanului, au fost găsite dopate cu substanţe interzise şi nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra. Oficialii sportului moldovenesc au ascuns faptul că Natalia şi Marina nu a primit acceptul Comitetului Olimpic Internaţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu