Performanţă notorie pentru atletismul moldovenesc! Atleta Alexandra Emilianov a câştigat medalia de aur la Tampere, în Finlanda

Embed:

Performanţă notorie pentru atletismul moldovenesc! Alexandra Emilianov a devenit campioană mondială printre junioare cu vârstă de până la 20 de ani.

Ea s-a impus la Tampere, în Finlanda, cu rezultatul 57 de metri și 89 de centimetri.

"Tot timpul când câștig și sunt pe primul loc, sau pe al doilea, sau pe al treilea, mă simt mândră de mine, de țara mea, de antrenorul și de familia mea. Este o victorie pentru toți oamenii care mă iubesc, nu știu cui altfel să o mai descriu", a spus Alexandra Emilianov, atletă. 

Nu este primul titlu mondial al Alexandrei. În 2015, ea a câştigat medalia de aur la Campionatele Mondiale din Columbia.

Alexandra Emilianov are în palmares şi un titlul european printre junioare. În 2016 ea a cucerit medalia de aur la Tbilisi în proba de aruncarea greutății. Alexandra este fiica lui Ivan Emilianov, care acum doi ani an, la Rio-de-Janeiro, a reprezentat pentru a 4-a oară Republica Moldova la Jocurile Olimpice.

Alexandra Emilianov studiază în prezent la Kansas University din Statele Unite ale Americii. Alexandra va lua următorul start într-o competiţie de mare anvergură în luna august, la Berlin, acolo unde vor avea loc Campionatele Europene pentru seniori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu