PERFORMANŢĂ ISTORICĂ! Chivas Guadalajára a câștigat Liga Campionilor Americii de Nord și Centrale

Embed:

Performanță istorică pentru Chivas Guadalajára. Gruparea mexicană a câștigat Liga Campionilor Americii de Nord și Centrale după 56 de ani de la ultima astfel de performanță.

Chivas au învins în finală formația canadiană Toronto FC, în dublă manșă, după executarea loviturilor de departajare.

Trupa din Guadalajara s-a impus cu 2-1 în prima manșă de la Toronto, însă canadienii au reușit să câștige cu același scor în partida retur din deplasare.

Mexicanii au început partida mai bine și au deschis scorul în minutul 19 prin Orbelin Pineda, ducând astfel scorul general la 3-1. Deși în criză, canadienii nu au renunțat, iar eforturile lor au fost încununate cu două goluri încă până la pauză. Toronto au marcat vedetele Jozy Altidore în minutul 25 și Sebastian Giovinco în minutul 44.

Până la finalul partidei nu s-a mai înscris. Și nici în cele două reprize suplimentare a câte 15 minute. Astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare, serie în care Chivas Gualdalajara s-a impus cu scorul de 4-2.

Fotbaliștii echipei mexicane au întrerupt conferința de presă pentru a sărbători alături de antrenorul lor, ex-internaționalul argentinian Matias Almeyda.

"Sunt fericit pentru suporterii lui Chivas, pentru că noi nu am reprezentat doar clubul nostru, ci și tot Mexicul. Este ceva foarte important", a menţionat Matias Almeyda, antrenor Chivas.

Din anul 2006 și până în prezent, Liga Campionilor Confederației de Fotbal Nord- și Central-Americane și a Bazinului Caraibelor a fost câștigată doar de cluburile din Mexic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu