PERFORMANŢĂ INCREDIBILĂ! Un moldovean de 20 de ani a luat PREMIUL MARE la campionatul internațional de acordeon (VIDEO)

Embed:

 

Este talentat, ambiţios şi la doar 20 de ani a reuşit să ducă faima Moldovei. Radu Răţoi a luat premiul mare la campionatul internațional de acordeon desfășurat în Kaunas, Lituania. El a devenit astfel primul moldovean care s-a ales cu această distincţie. Tânărul este al treilea interpret care a reușit să câștige Cupa Mondială atât la muzică clasică, cât și în stilurile variete.

Radu Răţoi a început să studieze acordeonul încă de la vârsta de şapte ani. Până acum, tânărul a reuşit să adune în palmaresul său zeci de diplome şi cupe de la diverse concursuri, inclusiv din străinătate.

"Am început din clasa întâi, am venit la Şcoala muzicală, mama m-a adus, am intrat în clasa de acordeon. Am început totul în anul 2016, din septembrie, în care am participat la peste 15 concursuri internaţionale", a spus Radu Răţoi, campion la acordeon. 

În prezent, tânărul artist studiază la Academia de Muzică din Copenhaga.

"Am auzit de acest concurs serios acum patru ani şi a fost aşa un scop să încerc măcar şi după aceea am văzut că e posibil. Eu am cântat pe cinci tururi în patru zile şi a fost cam greu", a declarat Radu Răţoi, campion la acordeon. 

La competiţie au concurat aproape 100 de tineri. Radu Raţoi a obţinut locul 1 la două categorii.

"A fost cel puţin, unul din cel mai puternice din ultimii zece ani. A fost într-adevăr o concurenţă foarte grea şi oricine din Top 5 putea să ia această cupă", a spus Radu Răţoi. 

Concursul internaţional la acordeon a fost la cea de-a 71-a ediţie şi s-a desfăşurat timp de cinci zile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu