Performanţă de mare rezonanţă. Marin Robu a cucerit trei medalii la Cupa Mondială de haltere

Embed:
Performanţă de mare rezonanţă a tânărului halterofil moldovean Marin Robu. La Cupa Mondială din acest gen de sport, competiţie ce se desfăşoară la Roma, în capitala Italiei, sportivul originar din Nisporeni a cucerit trei medalii în categoria de greutate de până la 73 de kilograme.

Robu a obţinut "aurul" în proba "smuls", stabilind un nou record european la categoria de vârstă "sub 20 de ani", cu 152 de kilograme ridicate.

Marin a cucerit apoi "argintul" în proba "aruncat" cu rezultatul de 180 de kilograme. La total, nisporeneanul a obţinut "argintul" cu 332 de kilograme, stabilind încă un record european în categoria sa de vârstă, "sub 20 de ani".

" Este un rezultat aşteptat, deoarece înaintea plecării la competiţii ştiam că voi lua cel puţin o medalie. Dar am luat o medalie de aur şi două de argint. Este o şi mai mare fericire", a spus Marin Robu. 

La Cupa Mondială de la Roma, lotul naţional de haltere este alcătuit de 4 sportivi. Competiţiile din capitala Italiei reprezintă posibilitatea de a acumula punctaj în perspectiva obţinerii cotei de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În acest sens, linia va fi trasă abia în luna mai.
loading...

Lasă un comentariu