Perfectarea cetăţeniei Republicii Moldova, o afacere la negru. "Se storc bani de la oameni, iar sumele sunt destul de frumuşele"

Embed:

Sufletul le-a rămas în ţările unde s-au născut, la mii de kilometri de Moldova. Însă aici au studiat, s-au căsătorit şi muncesc legal.

"Am fost profesor universitar, din 1999 până în 2003 am predat la Universtitatea de Stat, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale- voluntar", a declarat Gholamali Mohammadifard.

Dar birocraţia din Moldova strâmbă din nas. Chiar şi în faţa unui medic pus în situaţia de a fi angajat ca simplu felcer.

"Aveam 25 de ani când am venit şi sunt aproape 20 de când locuiesc aici. Am şi eu dreptul măcar la un loc de muncă", a menţionat Mahommed Aref Khalil.

Sunt oameni care vor cetăţenia Moldovei, dar fără să dea mită pentru ea: "Ei reţin actele, oamenii aşteaptă, apoi storc bani de la oameni. Sume destul de frumuşele".

"Cetăţenia, o afacere la negru". Duminică, de la ora 18 şi 20 de minute, la "Moldova, ţară de minune" cu Vadim Stângaciu.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu