Percheziţiile se ţin lanţ în prima zi de CAMPANIE ELECTORALĂ. Ce caută procurorii

Embed:

De astăzi, oficial, începe campania electorală pentru alegerile locale generale, dar şi pentru alegerile parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale. Tot în această dimineaţă, s-a dat startul la un şir de percheziţii în diferite dosare. 

1. La primele ore ale dimineţii, jurnaliştii au aflat că la Societatea pe acțiuni "Edilitate", întreprindere specializată în construcţia drumurilor şi producerea materiei prime pentru acestea, se fac percheziţii. Ofiţerii Inspectoratului de Poliţie Centru au ridicat mai multe documente din birourile angajaţilor, care se presupune că ar fi fost falsificate. 

CITEŞTE ŞI: Percheziţii la Edilitate într-un dosar privind falsificarea de documente. Poliţia a ridicat mai multe acte

2. Ulterior, în presă au apărut informaţii despre reţinerea fostului viceprimar de Capitală, Nistor Grozavu. Potrivit soţiei lui Grozavu, percheziţiile în casa lor au avut loc săptămâna trecută. Totuşi, procurorii lui Robu au decis să-l reţină astăzi.

CITEŞTE ŞI: Nistor Grozavu, reţinut. Fostul viceprimar al Capitalei este audiat de procurori

3. Tot astăzi, procurorii fac percheziţii în dosarul Concesionării Aeroportului Chişinău, dosarul în care figurează numele deputatului Vladimir Cebotari, care candidează la funcţia de primar al Capitalei. Ieri Parlamentul i-a ridicat imunitatea pentru ca Procurorul Robu să-l poată cerceta penal. Cebotari a declarat că în spatele acestor dosare ar sta contracandidatul său, Ministrul de Interne, Andrei Năstase. 

CITEŞTE ŞI: IMUNITATEA DEPUTATULUI VLADIMIR CEBOTARI, RIDICATĂ (VIDEO)

PUBLIKA.MD precizează că Ziarul de Gardă recent a scris despre relaţiile de rudenie dintre Procurorul general interimar Dumitru Robu şi lidetul PPDA Andrei Năstase. 

Lasă un comentariu