PERCHEZIŢII! Şeful Direcţiei generale dezvoltare regională a Ministerului Construcţiilor, CERCETAT PENAL

Directorul Direcţiei generale dezvoltare regională (DGDR) a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este cercetat penal într-un dosar pornit pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu. Acesta este bănuit de acţiuni de corupţie, exprimate prin trucarea mai multor licitaţii publice.

Funcţionarul ar fi influenţat mai mulţi subalterni, membri ai grupurilor de lucru pentru organizarea achiziţiilor publice, ca să ia decizii favorabile în privinţa unor operatori economici. Faptele se confirmă prin anularea unui şir de licitaţii, pe motive neîntemeiate, şi desemnarea unor ofertanţi, apropiaţi bănuitului, drept câştigători.

Totodată, au fost documentate întâlnirile acestuia cu unii operatori economici, care urmau să participe la procedura de achiziţii publice, şi divulgarea unor informaţiilor închise pentru alţi aplicanţi.

Astăzi, ofiţerii CNA au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în biroul şefului DGDR şi au ridicat un şir de acte, înscrisuri, purtătoare de informaţii, pentru fortificarea probatoriului.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă până la 10 ani de închisoare.

Bănuitul este cercetat în stare de libertate din cauză că se află internat în spital.

Conducerea urmăririi penale este efectuată de către Procuratura Anticorupţie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu