PERCHEZIŢII privind DOSARUL AUTOBUZELOR. Ce au ridicat oamenii legii în urma descinderilor şi ce riscă suspecţii

Embed:

Documente privind procedura de licitație a autobuzelor, telefoane şi dispozitive electronice de stocare a informației. Asta au găsit şi ridicat oamenii legii în urma percheziţiilor efectuate de procurorii PCCOCS şi ofiţerii INI, în cadrul dosarului privind licitația în cazul achiziționării a 31 de autobuze, model Isuzu, pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău.

Totodată, au fost identificate unele bunuri, asupra cărora există suspiciuni că ar fi fost procurate din venituri ilicite. 

Oamenii legii au pornit o urmărirea penală pe faptul abuzului de putere și abuzului de serviciu.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate riscă o amendă de până 117.500 de lei sau de la 2 la 6 ani de închisoare, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Dosarul penal privind achiziţia celor 31 de autobuze a fost iniţiat la începutul lunii octombrie. În urma licitaţiei lansată de Parcul Urban de Autobuze, a câștigat de o companie înregistrată în Ciprul de Nord, zonă care este considerată offshore. Pentru cele 31 de vehicule a fost oferit un preț de 78 de milioane de lei, fără TVA.

Citeşte şi: DOSARUL AUTOBUZELOR. Ofiţerii INI şi procurorii fac PERCHEZIŢII pe mai multe adrese din Capitală

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu