Percheziţii privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău

Embed:

Percheziţii de amploare în dosarul concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău. Până acum, au avut loc opt descinderi la domiciile şi în maşinile a patru membri ai comisiei guvernamentale care a analizat contractul. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupţie, Cătălina Bogonos.

Reprezentanţii instituţiei au declarat că, după finalizarea percheziţiilor, cele patru persoane vor fi citate şi audiate în calitate de bănuiţi. Totodată, serviciul de presă al Procuraturii Generale a confirmat pentru postul nostru de televiziune că, ieri, procurorii au efectuat percheziţii şi la domiciliul democratului Vladimir Cebotari. Asta după ce 53 de deputaţi ai Alianţei PSRM-ACUM au votat pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Potrivit procuraturii, Vladimir Cebotari, pe când a deţinut funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a fost membru al Comisiei de concurs pentru selectarea concesionarului activelor Aeroportului. Atunci, Cebotari i-ar fi informat pe unii potențiali participanți la concurs, fără să ştie dacă aceștia intenționează să facă afaceri în Moldova.

De cealaltă parte, deputatul PDM a respins acuzaţiile şi a menţionat că decizia privind concesionarea aeroportului a fost luată de Guvern, din care făcea parte şi actualul prim-ministru, Maia Sandu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu