Percheziții la SPIA. Două persoane au fost reținute pentru 72 de ore

Embed:

(UPDATE) Bănuitul folosindu-se de funcția pe care o deținea a pretins și primit suma de 1.000 de euro de la un agent economic ce asigura activitatea unui cazinou, în schimbul căreia ultimul urma să evite răspunderea penală. 

(UPDATE) Persoana cercetată pentru trafic de influență, spălare de bani dar și abuz de serviciu a fost reținută pentru 72 de ore împreună cu complicele acestuia, un agent economic. Complicele și-a recunoscut vina și conclurează cu organele de drept.

Procurorii anticorupție desfășoară în aceste momente percheziții la Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul MAI. O persoană este cercetată în trei cauze penale: trafic de influență, spălare de bani și abuz de serviciu.

Perchezițiile se fac atât în casa bănuitului, cât și la birou, dar și la complicii lui. 

Deocamdată, nu se ştie dacă angajatul SPIA a fost sau nu reţinut.

Bărbatul este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni, printre care trafic de influență în dosarul cazinourilor și abuz în serviciu.

Ghenciu ar fi făcut presiuni asupra unui agent de patrulare ca acesta să nu-i întocmească un proces verbal în urma unei încălcări în trafic.

Suspectul mai este bănuit de îmbogățire ilicită.

Oamenii legii vorbesc despre câteva apartamente pe care Ghenciu le-ar fi înregistrat pe numele bunicii sale.

Ofiţerul de presă al MAI, Alina Zbancă a confirmat cele întâmplate, însă a declarat că acum, pe marginea acestui caz urmează să se expună Procuratura Anticorupţie. 

PUBLIKA.MD amintește că, totodată, procurorii anticorupției se află și la mai multe posturi vamale din țară

CITEȘTE ȘI: CNA şi procurorii au descins la posturile vamale Sculeni şi la sediul central al Serviciului vamal

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu