PERCHEZIŢII la Serviciul Fiscal de Stat în cadrul unui dosar de corupţie. Un inspector, reţinut. REACŢIA SFS (FOTO)

Embed:

(UPDATE 15:36) Conform materialelor cauzei penale, în perioada cuprinsă între lunile februarie-martie 2017, angajați ai IFS au pretins și acceptat de la doi agenți economici 180.000 de lei, pentru a accepta cererea depusă în adresa IFS de către aceștia privind restituirea TVA din exportul de fructe, pentru perioada lunii octombrie 2016.

În continuare, angajații IFS au pretins și primit de la un alt agent economic, pe parcursul lunilor februarie-mai 2018, circa 70.000 de lei pentru a nu documenta încălcări în activitatea companiilor administrate de către acesta.

În cauza penală figurează 6 bănuiți, dintre care o persoană se află în căutare, iar autorul respectivelor infracțiuni a fost reținut, pe un termen de 72 de ore, acesta fiind bănuit de corupere pasivă săvârșită de două sau mai multe persoane în formă prelungită. El riscă de la 5 la 10 ani de închisoare, amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau pe un termen de la 7 la 10 ani.

În cadrul celor 10 percheziții, de la domiciliile și oficiile bănuiților au fost ridicate documente, computere și purtători de informație.

(UPDATE 13:27) Un inspector al Direcţiei control fiscal din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, în urma percheziţiilor de azi-dimineață. 

(11:30) Percheziţii la Serviciul Fiscal de Stat. Ofiţerii de la Procuratura Anticorupţie împreună cu cei de la Serviciul de Informaţii şi Securitate efectuează verificări în birourile instituţiei.

Informaţia a fost confirmată de şefa serviciului de presă al Procuraturii Anticorupţie, Anastasia Mihălceanu, care a precizat doar că este vorba despre un dosar de corupţie. 

Reprezentanţii Serviciului Fiscal de Stat au venit cu o reacţie şi au precizat că "SFS este deschis pentru colaborare cu organele de drept și le va oferi tot suportul necesar".

"Procurorii îşi fac meseria şi noi le vom oferi tot suportul necesar. Aşteptăm să vedem despre ce este vorba, dar le oferim suportul şi cu detalii vor reveni procurorii pentru că aşa este corect. Ei desfăşoară acţiunile de specialitate", a menţionat Olga Baciu, purtător de cuvânt al Serviciului Fiscal de Stat.

Totodată, reprezentanţii instituției au menţionat că își continua activitatea în regim ordinar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu