Percheziţii la primărie. Doi angajaţi ai Direcţiei Funciare şi administratorul unei firme au fost reţinuţi

Embed:

Doi angajaţi ai Direcţiei Funciare a Primăriei Chişinău şi un om de afaceri au fost reţinuţi pentru 72 de ore de ofiţerii CNA. Cei trei sunt bănuiţi de luare de mită, într-un dosar de înstrăinare ilegală a unor terenuri care aparţin municipalităţii.

Suspecţii au fost arestaţi în urma unor pecheziţii efectuate de ofiţerii şi procurorii anticorupţie în birourile şi la  domiciliile acestora.

În dosar sunt vizaţi Vasile Ungureanu, şeful interimar al unei secţii, Gheorghe Cavca, specialist principal şi fratele acestuia, care este administratorul unei firme.

Procurorii susţin că cei trei erau implicaţi într-o schemă prin care Primăria Chişinău a fost deposedată de mai multe terenuri în baza unor titluri executorii, deținute de persoane interpuse. Loturile întrăinate ilegal se află pe bulevardele Grigore Vieru, Ştefan cel Mare şi Sfânt, Cuza-Vodă, strada Puşkin şi Şoseaua Hânceşti.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă până la şase ani de închisoare şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de până la zece ani. Acum o lună, în arestul procurorilor au ajuns alte şase persoane bănuite că ar fi implicate în această schemă.

Este vorba despre doi angajaţi de la “Cadastru”, un om de afaceri şi proprietarul unui teren. Alți doi complici, un executor judecătoresc şi un barman, au fost eliberați sub control judiciar, după ce și-au recunoscut vina. Tot astăzi, o angajată de la Pretura sectorului Râşcani a fost reţinută de CNA, pentru luare de mită.

Funcţionara ar fi cerut 12 mii de lei şpagă pentru a-l ajuta pe un tânăr să scape de armată. Ea a fost reţinută pentru 72 de ore şi riscă până la şapte ani de închisoare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu