Percheziţii la Primăria Chişinău şi la Serviciul cadastral. Ofiţerii CNA au descins într-un dosar de corupţie

Embed:

Şeful Direcţiei relaţii patrimoniale din cadrul Primăriei Capitalei, Maria Onisciuc a fost reţinută şi escortată la Centrul Naţional Anticorupţie, pentru audieri. Informaţia a fost confirmată de ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Potrivit oamenilor legii, Onisciuc este bănuită de implicare într-un dosar de corupţie,, alături de alţi funcţionari publici, cât şi reprezentanţi ai unor companii private. 

Oamenii legii au descins, în această dimineaţă la domiciliul funcționarei, dar şi la biroul acesteia. Percheziţiile ar fi durat aproximativ cinci ore. Serviciul de presă al primăriei a declarat că primarul general i-a atenționat mereu pe funcționari să își facă munca onest și corect. Astfel, Ceban a menţionat că cei ce se fac vinovați trebuie să răspundă, iar organele de drept să acționeze conform legii.

"Eu am citit ordonanța şi acolo o învinuiesc de corupţie pasivă. Au ridicat decizii şi proiecte de contracte. Cei care au scris demersul presupun că în biroul cela, la ora ceea i s-a dat o oarecare sumă", a spus şeful interimar al Direcţiei economie, reforme şi relaţii patrimoniale, Vladimir Ieremciuc.

Potrivit informaţiilor oferite de responsabilii din cadrul CNA, percheziţii s-au efectuat şi la Serviciul cadastral teritorial din cadrul Agenţiei Servicii Publice.

Contactat telefonic, vicedirectorul ASP, Vitalie Ciolac ne-a declarat că este la o şedinţă operativă şi nu cunoaşte nimic despre perchezițiile din cadrul instituţiei. Acesta ne-a dat asigurări că va reveni după ce se va informa, însă nu a mai răspuns la apelurile noastre.

loading...

Lasă un comentariu