PERCHEZIŢII la Primăria Capitalei. Zece foști și actuali funcționari, CERCETAȚI PENAL

Embed:
(UPDATE 13:20) Procurorii și polițiștii anunță efectuarea a 21 de percheziții și pornirea a trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă, în baza probelor acumulate de către procurori, dar și de către, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciului de Informații și Securitate (SIS).
 
În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că, bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care a aparţin Primăriei municipiului Chișinău.
 
Astăzi, în baza încheierii judecătorului de instrucție, au fost efectuate 21 percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.
 
Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.
 

(11:53) Percheziţii matinale în cadrul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău.

Procurorii Capitalei împreună cu angajaţii Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI şi Serviciul Informaţii şi Securitate au descins în mai multe birouri din cadrul instituţiei.

Informaţia a fost confirmată de către şeful Procuraturii municipiului Chişinău. Ştefan Şaptefraţi a declarat că acţiunile au loc în cadrul unui dosar penal iniţiat pentru gestionarea incorectă a terenurilor publice şi cauzarea prejudiciilor în proporţii deosebit de mari.

Şaptefraţi a refuzat să ofere alte detalii pe marginea acestui caz, dar a spus că va reveni cu informaţii la sfârşitul operaţiunii. 

Lasă un comentariu