Percheziţii la Penitenciarul din Bălţi. Membrii grupului "Makena", banuiţi de JAF de proporţii (VIDEO)

Embed:

Percheziţii la Penitenciarul nr.11 din Bălţi, dar şi la domiciliile suspecţilor în cazul unui furt în proporţii deosebit de mare din 2017.

Atunci, oamenii legii au documentat activitatea ilegală a unui grup de infractori, membri ai organizaţiei criminale "Makena", care a spart casa unui om din Bălţi şi au sustras bani şi bijuterii în valoare de preste 2 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, organizatorul grupului este un bărbat de origine daghestaneză, afiliat organizației criminale "Makena", condusă de către așa-numitul "hoț în lege", Vladimir Moscalciuc.

La moment, liderul grupării se află în detenție în penitenciarul nr.11 din Bălţi.

De asemenea, ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au identificat 10 persoane, cu vârsta cuprinsă între 29 și 47, implicate în comiterea infracțiunii, fiecare având rolul său, dintre care face parte și o femeie.

În acest context, ieri, ofițerii de investigații ai INI, polițiștii și procurorii din Bălți, cu sprijinul angajaților de la  Batalionului cu Destinație Specială "Scorpion" al Inspectoratulului General de Carabinieri al MAI, au efectuat percheziții la penitenciarul nr.11 din Bălți, în automobilele, la domiciliile și locurile de trai ale suspecților. Oamenii legii au depistat bani, bijuterii, telefoane mobile, cartele SIM, carduri bancare și alte obiecte, care prezintă interes pentru cauză.

În continuare se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor membrilor grupului  cât și stabilirii rolurilor fiecăruia din ei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 7 la 12  ani de închisoare.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu