PERCHEZIŢII la o companie imobiliară din Chișinău. Ce au ridicat procurorii de la faţa locului

Embed:

Percheziţii la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor grupului infracţional, pe faptul abuzului de serviciu și evaziunii fiscale. 

Potrivit procurorilor PCCOCS, în cadrul descinderilor, au fost ridicaţi bani, documente, telefoane, înscrisuri și suporturi electronice.

Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigațiilor efectuate de ofițerii de investigație, denunțurilor scrise de actuali și foști angajați ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar și în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relații comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018-2019, grupul infracţional a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat și persoane fizice. Schema consta în achitarea salariului în plic angajaților, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacțiilor efectuate în domeniul imobiliar și utilizarea mijloacelor bănești primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Perchezițiile continuă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu