Percheziţii la FC Dacia: Conducerea clubului a oferit jucătorilor SALARII ÎN PLIC în sumă de 60 de milioane de lei

Embed:

 

Procurorii pentru Cauze Speciale au descins în forţă în această dimineaţă la clubul sportiv "Dacia". Fosta conducere ar fi oferit, în perioada 2014-2017, salarii în plic în sumă de 60 de milioane de lei, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu 10 milioane de lei.

În urma celor 16 percheziţii, procurorii au ridicat acte de evidenţă contabilă dublă şi câteva documente care confirmă că cei din conducere au cumpărat un alt club de fotbal, contra sumei de 350 de mii de euro.

"Au fost ridicate copii din registrul clubului, conform cărora, neoficial în care unii fotbalişti primeau sume care echivalau lunar între 800 şi 10 mii de dolari. Au fost ridicate înscrisuri care confirmă achitări făcute personal de Adlan Şişcanov", a spus procurorul PCCOCS, Lilian Bacalîm.

Anchetatorii nu exclud că părtași la infracţiune ar fi fost şi factori de decizie din domeniu.

"Se investighează şi participarea la această acţiune a factorilor de decizie de la Federaţia moldovenească de fotbal. Inclusiv implicarea lor la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi la comiterea infracţiunilor conexe. Este vorba de manipularea unui eveniment, de pariuri aranjate şi de spălare de bani", a spus procurorul PCCOCS, Lilian Bacalîm.

În urma percheziţiilor, 17 persoane au fost audiate, cinci dintre ele au fost puse sub acuzare. Vicepreședintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal spune că nu ştie deocamdată dacă anumite persoane din instituţie sunt implicate în acest caz.

" Este prematur să ne dăm acum cu părerea, pentru că nu cunoaştem situaţia reală. După ce ne vom documenta şi vom avea informaţii suplimentare, vom veni cu o reacţie. Federaţia este împotriva acestor acţiuni ilegale", a spus vicepreşedintele FMF, Ruslan Berzoi.

Fostul vicepreședinte al clubului sportiv Dacia susţine că şi-a onorat toate obligaţiunile faţă de stat.

" - Aţi achitat impozitele la clubul Dacia? - Am achitat."

Ruslan Kmit nu este la prima abatere. În 2015, atunci când deţinea funcţia de şef al clubului, el a fost reţinut pentru spălare de bani, dare de mită şi acuzat că a manipulat rezultatele unui eveniment sportiv.

Clubul "Dacia" a fost finanţat în ultimii ani de omul de afaceri din Rusia Adlan Şişhanov. Acesta a fost fondat în 1999 şi lichidat, luna trecută, în urma unei decizii a conducerii.
 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu