Percheziţii la Edilitate într-un dosar privind falsificarea de documente. Poliţia a ridicat mai multe acte

Embed:

Percheziţii la Societatea pe acțiuni "Edilitate", întreprindere care se ocupă de construcţia drumurilor şi producerea materiei prime pentru acestea. Ofiţerii Inspectoratului de Poliţie Centru au ridicat mai multe documente din birourile angajaţilor, care se presupune că ar fi fost falsificate. 

"Să verificăm câteva acte suspecte a fi falsificate. Este cauză penală pornită pe faptul falsificării unor documente. Am iniţiat percheziția ca să verificăm. Să punem o expertiză oarecare ca să verificăm", a menţionat Mihai Busuioc, ofiţer de urmărire penală.

Angajaţii instituţiei spun că au fost luaţi prin surprindere, dar nu-şi fac griji pentru că ar avea toate actele în regulă.

"Deocamdată, nu-i nimic deosebit. Acum, ei examinează actele noastre şi pe urmă ne vor spune. Pe noi nu ai de ce să ne învinovăţeşti, dar vom şti un pic mai târziu", a precizat Anatolie Pozdneacov, inginer şef S.A "Edilitate".

Anterior, fostul primar interimar al Capitalei Ruslan Codrean îl acuza pe Dorin Chirtoacă că ar fi pus pe brânci mai multe întreprinderii municipale, iar una dintre acestea este Societatea pe acţiuni "Edilitate", care ani la rând suportă pierderi şi este în prag de faliment.

Codreanu a declarat, în luna aprilie, că fosta administraţie a oraşului a avut interesul să pună pe brânci compania ca ulterior terenurile din gestiune să fie scoase la vânzare. Societatea pe acțiuni "Edilitate" a fost fondată în anul 1946.

Potrivit unui raport prezentat în cadrul unei şedinţe a Primăriei din luna aprilie, în ultimii 17 ani, numărul muncitorilor care activau în cadrul întreprinderii a fost redus în jumătate. Şi dacă în 2006 avea un profit de 10 milioane, în ultimii patru ani suportă doar pierderi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu