Percheziții la domiciliile unor locuitori din Edineț: făceau contrabandă cu piese și motoare auto (FOTO/VIDEO)

Embed:

Descinderi la domiciliile unor locuitori ai raionul Edineț. Polițiștii de frontieră în coordonare cu procurorii din Procuratura Briceni au ridicat piese și motoare auto, introduse în țară prin contrabandă, dar și alte bunuri, obținute ilegal.

Descinderile au avut loc ca rezultat al desfășurării unor măsuri speciale de invetigații pe marginea cauzei penale, pornite încă din luna aprilie 2018.

Pe parcursul cercetărilor s-au stabilit unele date importante în privința grupului de persoane, cetățeni moldoveni, care era implicat în activitatea de contrabandă cu piese și motoare auto. Conform schemei infracționale, membrii acestui grup erau responsabili de aducerea din țările UE a bunurilor și introducerea ilegală acestora în țară, ca ulterior să fie realizate pe piața neagră a Republicii Moldova.

De la domiciliile bănuiților pe cauza penală, s-au ridicat: cinci motoare pentru automobilele de model Ford și Renault, fără acte de proveniență; mijloace bănești; asigurări auto Cartea Verde, care ar fi eliberate de autoritățile franceze, cu semne de falsificare; telefoane mobile și suporturi electronice de stocare a informației și certificate de înmatriculare a patru autovehicule.

În consecință, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală ai Poliției de Frontieră, în conlucrare cu procurorii din Briceni, continuă cercetările sub toate aspectele legale, cu acumularea probelor și elucidarea circumstanțelor pe caz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu