Percheziţii la biserică: Oamenii legii au căutat broşuri cu mesaje anti-gay

Embed:

Pe mâna Poliţiei au ajuns 40 de broşuri cu mesaje antihomosexuale, de la un grup de enoriaşi din Bălţi. Poliţia a efectuat percheziţii şi în două biserici din oraş, dar nu a găsit nimic. Potrivit oamenilor legii, credincioşii spun că le-ar fi primit de la angajaţii locaşurilor sfinte.

Poliţia a iniţiat o procedură contravenţională pentru samavolnicie. Şi asta pentru că broşurile nu conţin date despre tiraj şi editură. Materialele vor fi trimise Procuraturii. Codul cu privire la Contravenţiile Administrative prevede amendă de până la 800 de lei sau până la 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

"Au comunicat că în biserica Sf. Parascheva şi soborul Constantin şi Elena ale Episcopiei din Bălţi şi Făleşti se răspândesc broşuri cu denumirea "Manifestul Homosexualilor. Acum şi în Moldova". A fost sancţionată percheziţia. Astfel de broşuri nu au fost depistate", a declarat ofiţerul de presă al Comisariatului de Poliţie Bălţi, Elena Pavliuc.

Amintim că proiectul Legii Antidiscriminare, aprobat de Guvern în februarie 2011, a împărţit societatea în două. Reprezentanţii bisericii, dar şi unii politicieni au spus că adoptarea Legii ar duce la o explozie a homosexualităţii. Guvernul a fost nevoit să retragă proiectul din Parlament.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, a declarat, într-un interviu, că Guvernul se pregătește să remită din nou în Parlament proiectul cu privire la Legea Antidiscriminare, retras în urmă cu un an.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu