PERCHEZIŢII LA ANTA: 11 persoane, reţinute. Mai mulţi inspectori, acuzaţi că luau MITĂ

Embed:

(UPDATE 15:35) Câţiva inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Transport Auto sunt acuzaţi că luau mită în cadrul verificărilor de rutină de la 1.000 până la 9.000 de lei. În total, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reţinut 11 persoane, inclusiv reprezentanţi ai companiilor de transport de pasageri, implicaţi în schemă. 

Totodată, pe numele unei persoane a fost emis mandat de reţinere şi se întreprind acţiuni privind localizarea acesteia.

Procurorii au ridicat documente de la sediul ANTA, iar persoanele reţinute au fost escortate la sediul CNA pentru audieri.

(12:35) Cel puţin şapte inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi reprezentanţi ai unor companii de transport auto au fost reţinuţi în această dimineaţă, după ce la domiciliile acestora au fost efectuate percheziţii de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional de Anticorupţie, aceştia sunt cercetații penal în mai multe cauze ce vizează fapte de corupere pasivă şi trafic de influenţă. 

"Sunt vizaţi mai mulţi inspectori din cadrul agenţiei, sunt vizaţi într-un dosar de corupţie pe perioada noiembrie 2018-iunie 2019. Aceştia au fost documentaţi şi există bănuiala că au săvârşit infracţiunii prevăzute de articolul 324 corupere pasivă", a spus IGOR GUJA, director adjunct, ANTA. 

PUBLIKA.MD aminteşte că recent, peste 100 de transportatori auto şi-au adus autobuzele şi microbuzele în Piaţa Marii adunări Naţionale, în semn de protest. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că cei din conducerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii îi trag pe sfoară şi tărăgănează să ia vreo decizie în privinţa solicitării lor de a majora tariful pentru călătorii per kilometru parcurs până la 92 de bani, de la 48 cât este acum. 

CITEŞTE ŞI: Transportatorii au ieşit la PROTEST. Aceştia ACUZĂ Ministerul Economiei şi Infrastructurii că încearcă să-i tragă pe sfoară (FOTO/VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu