PERCHEZIŢII LA ANSA. Trei persoane reţinute într-un dosar ce vizează o licitaţie trucată. Ar fi prejudiciat statul cu 20 de milioane de lei

Embed:

Șeful direcției Gestionarea proprietății și management intern al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, directorul Centrului Republican de Diagnostică Veterinară și reprezentantul unei companii private au fost reținuți. Aceștia sunt suspectați de trucarea licitațiilor pentru achiziționarea vaccinurilor împotriva rabiei la animale. Pe parcursul a doi ani, bănuiţii ar fi prejudiciat statul cu 20 de milioane de lei.

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au efectuat percheziții în birourile de serviciu și automobilele suspecților. Șeful direcției Gestionarea proprietății și management intern al ANSA a refuzat să facă declarații pentru presă. Şi avocatul a fost scump la vorbă.

Potrivit anchetatorilor, gruparea activa timp de aproximativ doi ani. Suspecții falsificau documentele și trucau rezultatele licitațiilor pentru a favoriza o anumită firmă, care câștiga concursul, deşi propunea prețuri mai mari. Mai mult, preparatele erau de proastă calitate și nu puteau fi folosite conform destinației, motiv pentru care timp de de doi ani în țară nu era folosit acest vaccin.

"În 2016 a fost organizată o licitație în care a câștigat o altă entitate economică, nu cea care apare în cauza penală. Datorită faptului că nu a fost profitabil pentru personalul agenției, au făcut tot posibilul pentru a împiedica semnarea unui contract cu această întreprindere", a precizat Eugen Bordos, procuror PCCOCS.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu