Percheziții la Aeroport. Ofițerii SPIA și procurorii anticorupție au descins din nou

Embed:

Întâmplător, sau, nu, procurori şi poliţişti au dat buzna pentru percheziţii la aeroport tocmai în momentul în care preşedintele Dodon a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pentru a pune în discuţie legalitatea concesionării aueroportului.  Informația a fost confirmată de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. 

Angajaţi ai aeroportului ne-au spus că percheziţiile au avut loc la prânz, în zona VIP. Alte detalii, instituţiile de drept nu oferă deocamdată. Și în data de 15 august, la fel, au avut loc percheziţii la aeroport. Atunci operaţiunile au avut loc în cadrul a trei cauze penale privind neglijența în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice, dar și factori de decizie din cadrul Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal.

Pe lângă percheziţii şi discuţiile avute despre aeroport în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, despre concesionarea aerogării s-a vorbit azi şi la Parlament. Preşdintele comisiei parlamentare care se ocupă de elucidarea circumstanţelor în care statul a cedat controlul asupra unicului aeroport de pasageri s-a plâns că
Procuratura Generală şi Centrului Naţional Anticorupție refuză să-i prezinte informaţii relevante pentru anchetă.

"Măsuri urgente înseamnă acţiuni întreprinse în 24 de ore, dar noi avem în acest moment 264 de ore, de când am depus aceasta sesizare. Nu am fost informat de către Procuratura şi CNA despre măsuri întreprinse. Mă simt obligat să reamintesc celor doi conducători că sunt responsabili în faţa Parlamentului."

Reprezentanţii Procuraturii Generale au declarat pentru postul nostru de televiziune că au recepţionat sesizarea şi întreprind măsuri în conformitate cu lege, fără a ne oferi mai multe detalii. Şi reprezentanţii Centrul Naţional Anticorupţie au spus că sesizarea comisiei este în proces de examinare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu