PERCHEZIŢII într-un dosar de evaziune. Patru persoane, reţinute pentru că acordau credite fără să înregistreze veniturile

Embed:

Patru administratori ai unor companii de microfinanţare au fost reţinuţi, după ce procurorii şi poliţiştii au descins astăzi în birourile şi la domiciliile lor.

Persoanele sunt suspectate de evaziune fiscală prin care au fost aduse statului prejudicii de peste trei milioane de lei.

Printre bănuiţi figurează şi un fost angajat al Ministerului de Interne. Acesta ar fi agresat clienţii care nu întorceau creditele.

"În momentul în care aceste persoane, nu doreau din anumite motive sau nu aveau posibilitate de a acorda aceste impozite, acest fost colaborator al Ministerului Afacerilor Interne încerca să-i intimideze prin diferite acţiuni aceste persoane pentru a-şi respecta faţă de aceste companii de creditare", a afirmat purtătorul de cuvânt PCCOCS, Cristina Popovici.

În schema de evaziune erau implicate nouă companii. Potrivit anchetatorilor, fondatorii firmelor sunt suspectaţi că acordau credite fără să contabilizeze veniturile.

"Schema infracțională se manifestă prin ceea că nu sunt reflectate veniturile de pe urma activității de creditare a persoanelor fizice. Perioada în care a fost desfășurat activitatea infracțională din 2011 până în prezent", a comunicat procurorul Nicolae Dumbrăveanu.

În cadrul verificărilor, din birourile bănuiţilor au fost ridicate acte contabile, ciorne, calculatoare şi bonuri fiscale fictive.

Anchetatorii susţin că, în timpul audierilor, bănuiţii şi-au recunoscut parţial vina şi sunt dispuşi să restituie prejudiciul adus bugetului de stat.

În faţa jurnaliştilor aceştia au respins însă acuzaţiile procurorilor.

- Dumnealui nu administrează niciun fel de companie.
- Eu eram odată lucrător acolo. Nu-s lucrător acum.
- În ce perioadă aţi activat?
- Domnul procuror cred că nu o să fie de acord cu răspunsul la aşa întrebări.

- Cum comentaţi acuzaţiile procurorilor? De ce nu aţi achitat impozitele?
- Totul este bine. Totul e achitat.

Pentru evaziune fiscală, persoanele fizice riscă până la şase ani de puşcărie şi sancţiuni de până la 270 de mii de lei. În cazul persoanelor juridice amenda se ridică până la 350 de mii de lei.

Procurorii îi suspectează pe cei reţinuţi şi de spălare de bani.

Citeşte şi: Percheziţii la mai multe companii care ar fi prejudiciat statul cu 3 MILIOANE DE LEI! Patru persoane au fost reţinute

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu