PERCHEZIȚII într-o firmă din Capitală. Au adus un prejudiciu statului de circa jumate de MILION. SCHEMA FRAUDULOASĂ (VIDEO)

Embed:

Percheziții în sediul unei firme. O companie vindea produse agro alimentare și încasau bani fără să îi înregistreze. Trei persoane au fost reținute de oamenii legii.

De către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Ciocana din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiul Chişinău, în perioada 2016-2017 au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii, privind activitatea dubioasă a unei întreprinderi, specializate în comercializarea produselor agro alimentare şi încasarea sumelor de bani impunătoare fără a fi reflectate corespunzător în evidenţele contabilităţii.

În acest context  a fost adus un prejudiciu bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

Astfel, fiind autorizate percheziţii la sediul firmei, domiciliile şi în automobilele factorilor de decizie, poliţiştii au depistat şi ridicat bani în sumă de 470.000 lei, care ar fi fost obţinuţi în urma vânzărilor şi neînregistraţi corespunzător, înscrisuri de ciornă care ar confirma tranzacţiile de bani fictive, tehnică de calcul, telefoane mobile, precum şi alte probe ce ar demonstra vinovăţia acestora în instanţa de judecată.

Bănuiţii s-au dovedit a fi o femeie de 51 ani şi doi bărbaţi cu vârstele de 26 ani şi respectiv 27 ani, implicaţi în această schemă frauduloasă de încasare a mijloacelor financiare.

Ca rezultat al probelor acumulate, persoanele au fost reţinute pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 ani până la 5 ani.

Acţiunile speciale de investigaţii şi de urmărire penală continuă în vederea identificării eventualilor complici şi stabilire a tuturor circumstanţelor.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu