PERCHEZIŢII în nordul ţării. Ce au găsit poliţiştii de frontieră acasă la trei moldoveni (VIDEO)

Percheziţii la domiciliile a trei moldoveni bănuiţi că ar fi implicați în acțiuni de braconaj cinegetic în zona de frontieră.

Polițiștii de frontieră au descins în satele Grimăncăuți și Pererîta, raionul Briceni. Astfel, 
acasă la un locuitor din Grimăncăuți s-au depistat două arme lungi cu glonș, calibru 22 mm și calibru 7.62 mm și o armă cu țeavă lisă de calibru 12 mm. La fel, pentru nedeținerea actelor necesare au fost ridicate cinci dispozitive de optică și 101 cartușe de calibru deferit. În curtea casei a fost percheziționat și automobilul persoanei suspecte, înmatriculat în Polonia, pentru care nu s-a putut prezenta acte de însoțire, mai mult se presupune că mașina ar fi fost folosită în acțiuni ilegale.

La domiciliul celui de-al doilea suspect, în vârstă de 34 de ani, polițiștii de frontieră au ridicat două arme cu țeavă lisă, 15 cartușe pentru armă de vânătoare și cinci tuburi de cărtușe. Totodată, în cadrul perchezițiilor s-au găsit din rămășițele animalelor vânate – căprioară, mistreț, iepure.

În autoturismul tânărului de 25 de ani din satul Pererîta s-a depistat un cartuș de armă de vânătoare. Conform informațiilor deținute, cetățeanul folosea Jeep-ul, înmatriculat în Marea Britanie, la vânatul ilegal în zona de frontieră.

Toate bunurile au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu