Percheziții în mai multe Birouri de Înmatriculare Auto și Stații de Testare a vehiculelor din Chișinău și sudul țării

Embed:

(UPDATE 17:03) Tot astăzi, la PCCOCS au fost escortate pentru audieri 16 persoane, dintre care trei persoane au fost reținute.

(10:18) Procurorii au descins la zeci de Birouri de Înmatriculare şi Staţii de Testare Auto din centrul şi sudul ţării. Ancheta vizează mai multe persoane suspectate de abuz în serviciu şi fals în acte publice.

Oamenii legii au informaţii potrivit cărora în perioada 2017-2018, experţi tehnici de la Înmatriculări, în comun cu cei de la Stațiile de Testare Auto, au creat o schemă infracţională prin care falsificau documentele destinate achitării taxei de drum.

Au fost descoperite circa 500 de cazuri de neplată, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de lei. Doi angajaţi de la Secţia de Înmatriculare din Stăuceni au fost deja reţinuţi.

"Ei sunt bănuiţi de asemenea de confecţionarea anumitor acte oficiale care au stat la baza înmatriculăriii, reînmatriculării anumitor automobile, care de fapt nu s-au achitat taxele, nu au virate la bugetul de stat, taxele corespunzătoare pentru deplasarea automobilelor pe teritoriul Republicii Moldova. Inclusiv şi abuz de serviciu", a declarat Tudor Bordan, procuror PCCOCS.

Procurorii nu ştiu încă dacă taxa de drum era achitată de cetăţeni care primeau chitanţe false de plată sau dacă funcţionarii primeau o sumă de bani în schimbul eliberării facturii false.

Ancheta a fost declanşată la sesizarea conducerii Agenției Servicii Publice.

Pentru abuz în serviciu, suspecţii riscă până la 6 ani de puşcărie. Infracţiunile ce ţin de fals în acte se pedepsesc cu închisoare de până la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu