Percheziţii în casa pedofilului din Bucureşti. Poliţiştii au găsit dovezi ce îl incriminează pe colegul lor

Poliţistul care a recunoscut două agresiuni sexuale împotriva unor copii şi care este suspect în alte 15 cazuri a fost arestat preventiv marţi. Judecătorii nu au stat prea mult pe gânduri, mai ales că procurorii au venit cu probe de netăgăduit pentru două agresiuni: fraţii pipăiţi în lift vinerea trecută şi maltratarea sexuală a unei copile de şapte ani, în 2012, scrie Digi24.ro.

Oamenii legii care îl căutau au făcut publice şi în 2012 imagini filmate de camerele de supraveghere cu suspectul, dar nimeni nu le-a dat informaţii despre el.

Trei ani mai târziu, agentul a fost reclamat de o femeie care pretinde că a fost atacată în scara blocului. Bărbatul nu s-a sfiit, chiar dacă purta uniforma poliţiei, a povestit victima. Investigaţiile nu au avansat însă. Iar poliţistul care a molestat copii împărţea zilnic legea.

"În acest timp, avea și activitate operativă, pentru că acorda amenzi, ultimul proces-verbal de amendă întocmit fiind în decembrie", a declarat marți ministrul Carmen Dan.

Acum se strânge însă laţul în jurul bărbatului de 45 de ani, tată a doi copii. Procurorii au luat din casa lui saci întregi de probe.

În casa agentului, anchetatorii au găsit hainele cu care era îmbrăcat vinerea trecută, când şi-a bătut joc de o fetiţă de cinci ani şi de fratele ei mai mare, fără să îi pese că era filmat de camere de supraveghere.

Aceleaşi veşminte le-a purtat şi în timpul unor misiuni. De exemplu, la sfârşitul anului trecut când a făcut parte din dispozitivul forțelor de ordine ce supravegheau protestatarii antiguvernamentali din Piaţa Victoriei.

Hainele şi probele ADN îl acuză direct, la fel şi vecinii lui.

Cazul a provocat mare tensiune printre oamenii în uniformă. Şeful Poliţiei Române este acum la mijloc. L-a suspendat din funcţie pe superiorul agentului acuzat de pedofilie, dar ministrul de interne vrea să îl demită şi pe el. Premierul nu este însă de acord şi vrea să stea mai întâi de vorbă cu şeful Poliţiei.

Cert e că timp de o lună, suspectul de la Rutieră va dormi în arestul Poliţiei Capitalei, fiind cercetat, în total, în nu mai puţin de 15 cazuri de agresiuni sexuale petrecute în ultimii nouă ani.

Nu este exclus ca, pe măsură ce avansează cercetările, să fie identificate şi altele.

Pe de altă parte, o anchetă internă îi vizează acum şi pe superiorii lui şi pe psihologul care se ocupa de Brigada Rutieră, unde lucrează suspectul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu