PERCHEZIŢII FULGER şi reţineri în Capitală. Doi bărbaţi, bănuiţi de evaziune fiscală şi escrocherii (VIDEO)

Embed:

Percheziţii autorizate la domiciliile a doi bărbaţi din Chişinău care s-au dovedit a fi cu vârstele de 29 ani şi respectiv 49 ani. 

Conform informaţiilor acumulate de către forţele de ordine aceştia gestionau activităţile a trei cazinouri din Capitală şi municipiul Bălţi, cu grave încălcări de legislaţie. Astfel, poliţiştii şi procurorii au descins acţiuni procesual penale concomitent la sediile cazinourilor în Chişinău şi Bălţi, fiind bănuiţi de evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari.

În total au fost efectuate nouă percheziţii, la domicilii, în automobilele de lux personale şi în cazinourile pe care le gestionau. În rezultatul activităţilor specializate poliţiştii şi procurorii au depistat şi ridicat diverse documente de ciornă de evidenţă contabilă, tehnică de calcul cu evidenţa dublă a contabilităţii, bani în numerar obţinuţi ilegal din activitatea cazinourilor, probe concludente care ar demonstra vinovăţia acestora de faptul neachitării impozitelor la bugetul de stat.  

La fel au fost ridicate aparate de joc, care n-ar fi fost anterior expertizate conform legii, ceea ce ar fi permis la modificarea ilegală a unor setări din aparate. Totodată, la domiciliul unuia dintre ei a fost găsit un pistol fără acte de provenienţă.

Deocamdată bănuitul de 29 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa bănuitului de 49 de ani urmează să se expună Procuratura sectorul Ciocana, la finalizarea acţiunilor de urmărire penală care sunt desfăşurate actualmente în teritoriu.

Ei vor fi cercetaţi penal pentru evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 15 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu