PERCHEZIŢII DE AMPLOARE! Un polițist și un angajat al Autogării de Nord sunt cercetați penal

Percheziții la domiciliul și în automobilul personal al șefului Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații al IGP al MAI. Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal inițiat pentru corupere pasivă săvârşită în proporţii deosebit de mari, poliţistul având statut de bănuit. De asemenea, statut de bănuit în acest caz are şi un angajat al Autogării de Nord din Capitală.

În anul 2013, angajatul Autogării de Nord ar fi colectat, zilnic, bani de la conducătorii auto care prestează neautorizat servicii de taxi în apropierea şi pe teritoriul administrat de S.A. "Gara Nord", bani care, ulterior ar fi fost transmiși angajatului poliției menționat mai sus, în scopul protejării de către acesta a activităţii neautorizate, precum şi în scopul de a permite practicarea activității ilegale a serviciilor de taxi pe teritoriul Autogării şi în apropierea acestuia.

Astfel, în urma descinderilor, au fost ridicate: tehnică de calcul, telefoane mobile, stick-uri de memorie, mijloace financiare, documente contabile şi înscrisuri de ciornă, care ar putea avea tangenţă la cazul dat.

Ulterior, suspecții au fost audiați în calitate de bănuiți, iar la moment se administrează probe utile și pertinente ce ar demonstra implicarea acestora în săvârșirea infracţiunilor pe faptul cărora Procurorii Anticorupție au inițiat o cauză penală.

Pentru astfel de infracțiuni, legislația Republicii Moldova prevede până la 15 ani de închisoare şi o amendă în mărime de până la 200.000 de lei.

Percheziţiile au fost efectuate de angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu Procurorii Anticorupție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu