PERCHEZIŢII DE AMPLOARE! Trei oameni de afaceri, reţinuţi de ofiţerii CNA pentru escrocherie de proporţii

Trei oameni de afaceri au fost reţinuţi astăzi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Aceştia sunt bănuiţi de escrocherie, exprimată prin dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, fapt ce a cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice.

Bănuiţii au fost plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore, fiind cercetaţi penal pentru escrocherie.

Suspecţii ar fi obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false. Ulterior, s-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar judecătoarea care ar fi semnat hotărârea ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte.

Pentru fortificarea probatoriului, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat astăzi 18 percheziţii la birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele bănuiţilor. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost ridicate acte care confirmă obţinerea dreptului de proprietatea asupra suprafeţei menţionate.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală în acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu